- Ανακοινώσεις

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Διάθεση νέου περιπολικού σκάφους στο Κ.Λ. Χανίων.

   Κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ, ευελπιστώντας στο έντονο ενδιαφέρον που δείχνετε και αναγνωρίζοντας ότι επιθυμείτε την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα περιστατικά παράτυπης εισόδου αλλοδαπών, παρακαλούμε εξετάστε τη δυνατότητα διάθεσης ενός από τα νέα περιπολικά σκάφη τα οποία πρόκειται να παραληφθούν από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., το επόμενο χρονικό διάστημα, στο Κ.Λ. Χανίων.

Οι λόγοι που το επιβάλλουν είναι:

   Τα υπάρχοντα πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Κ.Λ. Χανίων, επιχειρούν σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Νομού Χανίων, τη Γαύδο αλλά και πάμπολλες φορές στα όρια του FIR Αθηνών. Επίσης μετά το 2014 με την απόσυρση του ΠΠΛΣ 015, έχει δημιουργηθεί  ένα κενό το οποίο δεν καλύφθηκε με την αντικατάσταση του με άλλο πλωτό μέσο.

   Παράλληλα λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και του κομβικού σημείου που βρίσκονται τα Χανιά, με την ύπαρξη της Νατοϊκής βάσης, του Πεδίου Βολής Κρήτης και του Ναυστάθμου Κρήτης στον κόλπο της Σούδας, αλλά και των γεωπολιτικών αλλαγών και  εξελίξεων στα νότια της Κρήτης, με την επικείμενη επέκταση της αιγιαλίτιδας  ζώνης , τον καθορισμό ΑΟΖ, αλλά και της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας, καθιστούν επιβεβλημένη την παρουσία ενός νέου σύγχρονου πλωτού περιπολικού, μεγάλου σε εκτόπισμα, ταχύτητα, με σύγχρονο εξοπλισμό και οπλισμό προκειμένου να αντιμετωπισθούν μεταξύ άλλων, το έντονο πρόβλημα της παράτυπης εισόδου αλλοδαπών, της αντιμετώπισης της παράνομης μεταφοράς τσιγάρων, ναρκωτικών, όπλων κτλ.

   Τονίζεται ότι είναι απαραίτητη η συνεχής ύπαρξη ταχύτατου πλωτού σκάφους για την ασφάλεια του Πεδίου βολής Κρήτης, η παρουσία του οποίου χρηματοδοτείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ με σύμβαση του Πεδίου Βολής με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

   Επιπρόσθετα σας αναφέρουμε ότι η λιμενική εγκατάσταση του λιμένα Σούδας μπορεί να δεχθεί οποιουδήποτε τύπου πλωτό, να τροφοδοτείται με καύσιμα από το Μαράθι, ενώ σε συνεννόηση με το Ναύσταθμο Κρήτης μπορούν να γίνονται εργασίες συντήρησης – επισκευών του.

   Ευελπιστούμε για την ικανοποίηση του αιτήματος μας.

                                  Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *