- Uncategorized

Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γκίκα Στέφανο!

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γκίκα Στέφανο πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Ένωσης μας στο περιθώριο των επισκέψεων του στα Χανιά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Ν. Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα του επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν:

Οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού, η διαχείριση και η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την ενίσχυση των Υπηρεσιών μας, οι οποίες σηκώνουν το βάρος των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.

Η ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ των στελεχών που υπηρετούν στα πλωτά μέσα.

Η αποκατάσταση των οργανικών θέσεων και ιδιαίτερα των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας, Χώρας Σφακίων και Αγίας Γαλήνης όπου συνεχίσει να βρίσκεται στο 50%.

Η επικείμενη αποκατάσταση της αδικίας με την αλλαγή κατηγορίας στην 3η για τους Λιμενικούς Σταθμούς Παλαιόχωρας, Χώρας Σφακίων και Αγίας Γαλήνης.

Η φημολογούμενη διάθεση πλωτού ασθενοφόρου στον Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων η οποία χωρίς την παράλληλη διάθεση εκπαιδευμένου προσωπικού θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην ήδη υποστελεχωμένη Υπηρεσία.

Στα κτιριολογικά ζητήματα τα οποία παρουσιάζουν στασιμότητα, ιδιαίτερα του Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων όπου συνεχίζει να στεγάζεται σε ISO BOX, του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας καθώς και για την αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Τέλος τέθηκε η επιτακτική ανάγκη αύξησης των νέων στελεχών που εισάγονται στις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος, ώστε να καλυφθούν οι 1500 κενές οργανικές θέσεις.

Ο κ. Υφυπουργός κατανόησε τις δυσκολίες και τις διαφορές του μεταναστευτικού της Κρήτης σε σχέση με άλλες περιοχές, αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης καθώς και την αναγκαία αντικατάσταση επιχειρησιακών μέσων, επίσης μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η πολυαναμενόμενη αλλαγή κατηγορίας για τις Υπηρεσίες μας, και σε κάθε περίπτωση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των ζητημάτων που του τέθηκαν.

Η Ένωση μας αναμένει από τον κ. Υφυπουργό την έμπρακτη στήριξη του και στις ανάλογες πρωτοβουλίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *