- Uncategorized

Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη !!!

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη πραγματοποίησε το Προεδρείο της Ένωσης μας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ρέθυμνο.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν ο Υπολιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης Λ.Σ. ΠΑΤΤΑΚΟΣ Κυριάκος, ο Προϊστάμενος  του Λ/Σ Αγίας Γαλήνης Πλωτάρχης Λ.Σ. ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Αντώνιος, ο Αντικαταστάτης του Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΙΑΓΙΑΣ Χαράλαμπος καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίας Γαλήνης κ. ΦΟΥΝΤΙΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ.

Στον κ. Υφυπουργό επιδόθηκε από την Ένωση μας σχετικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη της περιφέρειάς μας καθώς και για τις ανάγκες αναβάθμισης των Υπηρεσιών του Ν. Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, για το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου τέθηκε η ανάγκη αύξησης των οργανικών του θέσεων και για τον Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης και το Ν/Γ 519 η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό καθώς και η αλλαγή κατηγορίας από 4η σε 3η.

Ιδιαίτερα, ενημερώσαμε τον κ. Υφυπουργό για την δυσχερή θέση που βρίσκεται σήμερα ο Λ/Σ Αγίας Γαλήνης στον οποίο Υπηρετούν μόνο τέσσερα (04) στελέχη μαζί με τον προϊστάμενο αντί για έντεκα (11) που προβλέπει η οργανική του σύνθεση, καθώς και στο Ν/Γ 519 το οποίο διαθέτει μονό πλήρωμα, το οποίο καλείται να καλύπτει και να διαχειρίζεται  λόγω της γεωγραφικής του θέσης το μεγαλύτερο όγκο των μεταναστευτικών ροών στην νότια Κρήτη και του οποίου το προσωπικό βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή ξεπερνώντας κατά πολύ τις σωματικές και ψυχικές του αντοχές.

Εκφράσαμε στον κ. Υφυπουργό τις ανησυχίες μας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις ολοένα αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, (400% αύξηση σε σχέση με το 2023) και τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργούνται για το προσωπικό.

Από την μεριά του, αναγνώρισε τις υπαρκτές ανάγκες και μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που του τέθηκαν.

Τέλος στο περιθώριο της συνάντησης μεταφέρθηκε στον κ. Υφυπουργό από την Ένωση μας η αγωνία που διακατέχει τα στελέχη από την φημολογούμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων και την απαίτηση όλων μας να μην διαταραχθεί η σημερινή κατάσταση που σε συνδυασμό με τις περικοπές που έγιναν λόγω μνημονίων θα αποτελούσε την χαριστική βολή.

Ο κ. Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι όλη αυτή η φημολογία ξεκίνησε όταν ζητήθηκε Αναλογιστική Μελέτη από τα Μετοχικά Ταμεία η οποία έχει να κάνει με την καταστατική υποχρέωση που έχουν, και μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε τέθηκε και ούτε υπάρχει ζήτημα Ενοποίησης των Ταμείων.

Ως Ένωση αναμένουμε από τον κ. Υφυπουργό την έμπρακτη στήριξη και προώθηση των αιτημάτων μας για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *