- Ανακοινώσεις

Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης με κ.ΥΝΑΝΠ και Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συνάντηση αντιπροσωπίας του προεδρείου της Ένωσης μας, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των επισκέψεων του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ Θεόδωρου  και του Γενικού Επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχου Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεωργίου με σκοπό την ενημέρωση, πάνω στα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ τους επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα.

    Τέθηκαν προς συζήτηση μεταξύ άλλων, το κτηριακό πρόβλημα του Κ.Λ. Χανίων αλλά και των Λ/Σ Χώρας Σφακίων και Λ/Σ Παλαιόχωρας για τα οποία ήταν ενήμεροι. Όσον αφορά το κτήριο που στεγάζει το Κ.Λ. Χανίων μας διαβεβαίωσαν ότι εκτός από την τρέχουσα σύμβαση η οποία εκτελείται και βρίσκεται στο τελικό στάδιο, υπάρχει πρόταση που έχει κατατεθεί από το Λ.Τ.Ν. Χανίων για την αναβάθμιση του Α΄ ορόφου καθώς και την προσωρινή τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου 70 τμ. παράπλευρος του υπάρχοντος έως ότου εγκριθεί η μελέτη ανέγερσης νέου κτηρίου επιφάνειας 300 τμ. Σχετικά με το Λ/Σ Χώρας Σφακίων και Λ/Σ Παλαιόχωρας εξετάζετε η πρόταση που έχει κατατεθεί από το Λ.Τ.Ν. Χανίων για τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικίσκων 70 τμ. στις Χερσαίες Λιμενικές τους Ζώνες .

    Συζητήσαμε την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης των οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών Χανίων και Ρεθύμνου, στα πλαίσια εφαρμογής του Ν.4676/2020 ώστε να αμβλυνθούν οι δυσχερείς συνέπειες που μας επέβαλε ο Λιμενικός ¨Καλλικράτης¨.

    Από την πλευρά τους μας γνωστοποίησαν ότι :

α) Υπάρχει σε εξέλιξη προγραμματισμός άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την εισαγωγή στην σχολή Λ/Φ 155 επιτυχόντων από τον διαγωνισμό που ήδη ολοκληρώθηκε, καθώς και άλλων 70 επιλαχόντων του ίδιου διαγωνισμού.

β) Θα προκηρυχθεί διαγωνισμός απευθείας κατάταξης προς πλήρωση 105 θέσεων Διπλωματούχων Πλοιάρχων – Μηχανικών για το έτος 2021.

γ) Ομοίως άλλων 105 θέσεων για το έτος 2022 ώστε να καλυφθεί μέρος των αναγκών στα πλωτά επιχειρησιακά μέσα.

   Τονίστηκε η αναγκαιότητα διάθεσης ενός από τα νέα περιπολικά σκάφη, τα οποία πρόκειται να παραληφθούν από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το επόμενο χρονικό διάστημα, στην Δυτική Κρήτη κάτι για το οποίο όπως μας διαβεβαίωσαν έχει δρομολογηθεί και με την παραλαβή τους θα διατεθεί ένα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

    Επίσης μας γνωστοποιήθηκε ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνει προμήθεια ιματισμού προς διάθεση όλου του προσωπικού καθώς και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των Κ.Ε.Α. και Μ.Υ.Α.

    Τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον που μας επέδειξαν και είμαστε σίγουροι για την θετική τους ανταπόκριση.

                                  Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *