- Uncategorized

Επίσκεψη Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης στο Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου.

Επίσκεψη στο Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου, πραγματοποίησε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2021 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης μας, στα πλαίσια της συνδικαλιστικής της δράσης, με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ιδιαίτερα τα θέματα και τους προβληματισμούς που προέκυψαν με την ψήφιση του νέου Π.Δ. μεταθέσεων (11/2021).

   Κατά τη συζήτηση που είχαμε ξεχώρισαν οι επιχειρησιακές δράσεις που εκτελούνται στην περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού, όπου περιληπτικά αναφέρθηκαν, στην μεγάλη δραστηριότητα περί των είκοσι πέντε (25) Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων με κύριο προορισμό την Ν. Γραμβούσα και την Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, τους αυξημένους ελέγχους αλιείας, την συνεχή αστυνόμευση και επίβλεψη ορισμένων εκ των μεγαλύτερων σε επισκεψιμότητα τουριστικών προορισμών στο νησί, όπως η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, η Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι, η Γραμβούσα, ο Κόλπος Κισσάμου κ.α. Επίσης στην δραστηριοποίηση στην περιοχή και του μόνου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο, καθώς και του Πειραιά.

   Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε σχετικά με την πρόοδο της υλοποίησης ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου, όπως είναι το υδατοδρομίο Κισσάμου, την υπογραφή της σύμβασης του από το Λ.Τ.Ν. Χανίων και την χωροθέτηση του αλλά και τις περιοχές διασύνδεσης που αυτό θα καλύπτει.

   Επίσης συζητήθηκαν οι προοπτικές ενός ακόμα μεγάλου αναπτυξιακού έργου που επίκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή, αυτό της λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου Γραμβούσας, που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή με την έναρξη της λειτουργίας του, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει και η κατασκευή σύγχρονης Μαρίνας.

   Εκ των ανωτέρω, συμπερασματικά κρίνετε αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη η αναβάθμιση της Υπηρεσίας σε Λιμεναρχείο στο άμεσο μέλλον, αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σταθμού με ένα πλωτό περιπολικό σκάφος και μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα που θα συνέβαλαν τα μέγιστα στον αποτελεσματικότερο έλεγχο και αστυνόμευση της περιοχής δικαιοδοσίας του, από τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπως αρμόζει στην ιστορία του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και στις επερχόμενες προκλήσεις.

   Επιπρόσθετα μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουμε τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη Γεώργιο, στον οποίο θέσαμε τα κύρια θέματα που απασχολούν τα στελέχη που υπηρετούν στον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου. Από τη μεριά του μας ενημέρωσε ότι ήταν και θα συνεχίσει να είναι, αρωγός και συμπαραστάτης όλων των απαιτούμενων κινήσεων και ενεργειών, προς όφελος των στελεχών και της Υπηρεσίας, μέσα από την αγαστή συνεργασία τους. Από την πλευρά μας τον ευχαριστήσαμε για τη συνδρομή του και του ζητήσαμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την βοήθεια του, όπως μέχρι σήμερα πράττει.

    Τέλος ευχαριστούμε τον προϊστάμενο και τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Κισσάμου για την φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε.

Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *