- Uncategorized

Δαπάνες μετακίνησης προσωπικού !!!

ΠΡΟΣ:  1. Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ.κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη

             2. κ.κ. Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ Θ.

3. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.       

4. ΜΕΛΗ Ε.Π.Λ.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Από την έναρξη του προβλήματος του μεταναστευτικού στη χώρα μας και με σκοπό την αντιμετώπιση του, κάθε μήνα μετακινούνται στελέχη από όλη τη χώρα προς ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα από την περιφέρεια μας η μετάβαση αυτή απαιτεί αρχικά την μετακίνηση με πλοίο προς τον Πειραιά και την πολύωρη παραμονή των στελεχών εκεί, προς αναμονή του επόμενου πλοίου προς τις Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου. Οι συνάδελφοι δεν δικαιούνται την καταβολή εξόδων κίνησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αγορά εισιτηρίου με κρεβάτι στα πλοία, ενώ καμία ναυτιλιακή εταιρεία δεν τα παρέχει δωρεάν. Σε αυτό να συνυπολογίσουμε ότι τα στελέχη όντας στον Πειραιά από τις πρώτες πρωινές ώρες που καταπλέουν τα πλοία από την Κρήτη, χωρίς τη δυνατότητα ημιδιαμονής σε ξενοδοχείο, καλούνται φορτωμένοι με τις αποσκευές και τον εξοπλισμό τους, να περιμένουν το επόμενο πλοίο που πολλές φορές αναχωρεί το βράδυ.

Επίσης με την άφιξη τους στις Λιμενικές Αρχές που αποσπώνται, καλούνται μετά από δύο ήμερες ταλαιπωρίας, να ασκήσουν άμεσα τα καθήκοντα τους, προς κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε άμεση προτεραιότητα την τροποποίηση της Υ.Α. 3324.1/01/13 (ΦΕΚ Β΄1728/15-07-2013) και την έκδοση σχετικών διαταγών, που θα προβλέπουν την εξασφάλιση της παροχής κρεβατιού στα πλοία που μετακινούμαστε, αλλά και την κάλυψη των εξόδων ημιδιαμονής των στελεχών στον Πειραιά, ανεξαρτήτως του βαθμού που φέρουν.

Επιπρόσθετα πιστεύουμε ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ενεργοποίηση της υποπαραγράφου Δ9 του Ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α’/14-08-15) «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας» και την άμεση έκδοση Π.Δ. σύμφωνα με το άρθρο 15 του καθορισμού του τρόπου αποζημίωσης των μετακινούμενων στελεχών μας.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που δείχνετε προς την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των στελεχών του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. είμαστε σίγουροι για την θετική σας ανταπόκριση.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *