- Uncategorized

Επίσκεψη Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης στον Λ/Σ Αγίας Γαλήνης και το Ν/Γ 519.

Εθιμοτυπική επίσκεψη και ενημέρωση των συναδέλφων για τις εξελίξεις που μας αφορούν, παράλληλα με τις δράσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα, πραγματοποίησε  αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης μας την 15-12-2021 στο Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης και το Ν/Γ 519, κατά την διάρκεια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους συναδέλφους και να συζητήσουμε τα θέματα που τους απασχολούν.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και να ενημερωθούμε σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου της επισκευής, επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου που στεγάζεται ο Λιμενικός Σταθμός από τον Λιμενοσταθμάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑΚΗ Αντώνιο, παρουσία του Λιμενάρχη Ρεθύμνου Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ Κωνσταντίνου καθώς και του Υπολιμενάρχη Υποπλοιάρχου Λ.Σ. ΠΑΤΤΑΚΟΥ Κυριακου. Ένα έργο ΄΄ πρότυπο ΄΄ όχι μόνο για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά αλλά και για την ταχύτητα σχεδιασμού και υλοποίησης του, που οφείλεται στην θέληση και στις αδιάκοπες προσπάθειες του Λιμενάρχη Ρεθύμνου και του προϊσταμένου του Λιμενικού Σταθμού οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, οραματίστηκαν και εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκφράζοντας την ικανοποίηση μας για το αποτέλεσμα.

Κατά τη συζήτηση που είχαμε εκφράστηκε η ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της Υπηρεσίας του Λ/Σ Αγίας Γαλήνης και του Ν/Γ 519 με τη διάθεση διπλού πληρώματος, λόγω της μεγάλης αλλά και δυσπρόσιτης ακτογραμμής, του ευαίσθητου θαλάσσιου χώρου ευθύνης με σημαντική γεωπολιτική σημασία, των τουριστικών και αλιευτικών σκάφων της περιοχής αλλά και των καθημερινών περιστατικών που αντιμετωπίζουν σαν Υπηρεσία ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή μας.

 Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης , που αναγκάζει τα στελέχη για να εξυπηρετηθούν να μεταβούν στη πόλη του Ρεθύμνου που απέχει 56 χιλιόμετρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αύξησης του μηνιαίου ορίου ωρών νυκτερινής απασχόλησης του προσωπικού και ιδιαίτερα των στελεχών που υπηρετούν στα πλωτά. Με την υπ. αριθμ. 2822.30-3/20367/2020 Κ.Υ.Α. του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υφυπουργού Οικονομικών αυξήθηκε  το μηνιαίο όριο των ωρών νυκτερινής απασχόλησης για τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης ανά ώρα νυκτερινής απασχόλησης, που καταβάλλεται στα στελέχη Λιμενικού Σώματος. Το ανώτατο όριο καθορίζεται σε 96 ώρες μηνιαίως για τα στελέχη, Λιμενικού Σώματος, που υπάγονται σε Λιμενικές Αρχές των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου. Τα γεωγραφικά κριτήρια στην επέκταση της νυχτερινής αποζημίωσης έχουν ως αποτέλεσμα λιμενικοί με ίδια καθήκοντα, που απασχολούνται νυχτερινές ώρες και δεν υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές, να μην αμείβονται για την υπηρεσία τους.

Η Ένωση μας θεωρεί επιβεβλημένη την ανάγκη επέκτασης της διάταξης για όλα τα στελέχη τα οποία εκτελούν υπηρεσία σε πλωτά, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Ευχαριστούμε πολύ τον προϊστάμενο και τα στελέχη του Λ/Σ Αγίας Γαλήνης και του Ν/Γ 519 για την άψογη φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που ετέθησαν, ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *