- Uncategorized

Επίσκεψη Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης στο Λ/Χ Ρεθύμνου !!!

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου πραγματοποίησε η Ένωση μας την Πέμπτη 29-09-2022, στο περιθώριο της οποίας είχαμε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς πάνω στα κυριότερα θέματα που απασχολούν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου.

Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η έλλειψη προσωπικού και η άμεση ανάγκη ενίσχυσης, ώστε να μπορέσει η Υπηρεσία να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις σύμφωνα με τις πραγματικές Υπηρεσιακές ανάγκες της και παράλληλα το προσωπικό να μην δοκιμάζει τα όρια της αντοχής του.

Είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός εισροής νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα διαρκώς θα διογκώνεται με αρνητικές συνέπειες για το προσωπικό αλλά και για τον οργανισμό μας.

Επίσης έντονος είναι ο προβληματισμός των στελεχών σχετικά με την στασιμότητα του μισθολογίου μας,  δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση η κατάργηση της Εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 και το πενιχρό ποσό των 10 έως 15 ευρώ δεν αρκεί ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που έχει επιφέρει η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού.

Ως λύση, πρέπει να εξεταστεί η κατάργηση της Ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 2%, που θα επέφερε μια έμμεση αύξηση του μισθού μας και θα κάλυπτε εν μέρη κάποιες από τις απώλειες που έχουμε λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.

Ως Ένωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους για την φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για  την επίλυση των προβλημάτων που ετέθησαν, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *