- Uncategorized

Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης με τον Βουλευτή Χανίων κ. Πολάκη Παύλο !!!

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Ένωσης μας στα πλαίσια της συνδικαλιστικής της δράσης με τον Βουλευτή ΣΎΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. Χανίων κ. Πολάκη Παύλο, κατά την διάρκεια τις οποίας μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και τα στελέχη μας που υπηρετούν στους Ν. Χανίων και Ρεθύμνου, παραδίνοντας του σχετικό υπόμνημα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα κάτωθι, που αποτελούν μέρος του σχετικού υπομνήματος το οποίο του παραδόθηκε:

  • Η ανάγκη ενίσχυσης – στελέχωσης των Υπηρεσιών Ν. Χανίων και Ν. Ρεθύμνου.

 Ιδιαίτερα των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας και Χ. Σφακίων όπου η υποστελέχωση δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές του προσωπικού και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση των οργανικών θέσεων τους.

  • Η αποκατάσταση της κατηγορίας από την 4η στην 3η των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας,

 Χ. Σφακίων και Αγ. Γαλήνης, λόγω του δυσπρόσιτου, της γεωγραφικής θέσης και της έλλειψης εκδηλώσεις ενδιαφέρον.

  • Η ενεργοποίηση της υποπαραγράφου Δ9 του Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α΄/14-08-2015)

 «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας» με έκδοση Π.Δ. όπου θα προσαρμόζει τα οδοιπορικά έξοδα των στελεχών μας όπως στο υπόλοιπο Δημόσιο τομέα.

  • Η ανάγκη λήψης Μέτρων Μέριμνας, κινήτρων και έμπρακτης αναγνώρισης για τους

 υπηρετούντες στα πλωτά μέσα το προσωπικό των οποίων έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του. Μέτρων Μέριμνας όπως η αναγνώριση διπλών ετών, η αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης περιπολιών, η επαναφορά του ορίου ηλικίας των 45 ετών, η διάθεση διπλών πληρωμάτων, η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς (μισθολογικά, οικονομικά, ηθικά) προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Διπλωματούχους Π/Μ) που προέρχονται από την σχολή Λ/Φ, η εφαρμογή του κανονισμού εργασίας, η επέκταση δίχως γεωγραφικούς περιορισμούς, του μηνιαίου ορίου νυχτερινής αποζημίωσης, η μέριμνα παροχής ιματισμού στα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά μέσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ο κ. Πολάκης από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των ζητημάτων που μας απασχολούν και τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας επέδειξε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *