- Uncategorized

Επίσκεψη Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης στο Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Επίσκεψη στο Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στα πλαίσια ενημερωτικών δράσεων από το Προεδρείο της Ένωσης μας κατά την όποια είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να ευχηθούμε για την ανάληψη των καθηκόντων τους, στον νέο Διοικητή Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Κυρίτση Ιωάννη καθώς και την Υποδιοικητή Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Μαρκουλάκη Κυριακή.

Πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση του προσωπικού για διάφορα θέματα ενώ κυρίαρχο ζήτημα αποτέλεσε η ανάγκη ενίσχυσης του Α’ Λιμενικού Τμήματος του οποίου η οργανική σύνθεση των εννέα (09) ατόμων είναι πολύ κατώτερη των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών του.

Δεδομένου του ότι ο τομέας ευθύνης του Α’ Λιμενικού Τμήματος καλύπτει την μεγαλύτερη τουριστική ζώνη του νόμου Χανίων, με κυριότερο τον Ενετικό λιμένα όπου καθημερινά δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, με δεκάδες επιχειρήσεις και ημερόπλοια που δραστηριοποιούνται, με καθημερινές πολιτιστικές κ.α. εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εντός αυτού, με δεκάδες επιχειρήσεις Θ.Μ.Α., ιδιαίτερα στην περιοχή Αγίας Μαρίνας, Πλατανιά, Κολυμβαρίου, όπου αποτελούν την βαριά τουριστική βιομηχανία ολοκλήρου του νομού, κάνει να φαντάζει αδύνατη την εξίσωση επαρκούς αστυνόμευσης από την μια, βάζοντας παράλληλα δυσανάλογο βάρος στις πλάτες του υπάρχοντος προσωπικού από την άλλη.

Μια Υπηρεσία αιχμής η οποία αποτελεί την βιτρίνα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον νομό Χανίων, θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με την δέουσα σημασία, για το μέγεθος και την σπουδαιότητα του έργου που έχει επιφορτιστεί.

Η Ένωση μας για πολλοστή φορά θέτει την ανάγκη αύξησης της οργανικής σύνθεσης, τουλάχιστον στο ύψος του διπλάσιου της σημερινής, με παράλληλη αύξηση των νεοεισερχόμενων στελεχών μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, ενός δίκαιου αιτήματος του οποίου θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι θα καταστήσει την Υπηρεσία μας ικανή να σταθεί επαρκώς δίπλα στον πολίτη και στις καθημερινές προκλήσεις.

Ως Ένωση, δηλώνουμε, ότι θα σταθούμε εκ της θεσμικής μας θέσεως, αρωγοί και συμπαραστάτες ώστε να συμβάλουμε θετικά, σε ότι αφορά τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθειες και να μεταφέρουμε προς όλα τα υπηρεσιακά κλιμάκια όλα τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό μας.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *