- Uncategorized

«Συνήγορος του Λιμενικού»

   Με μεγάλη ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε ότι συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις», το οποίο αναμένεται να αναρτηθεί για διαβούλευση, η διάταξη για τον «Συνήγορο του Λιμενικού» .

   Διάταξη η οποία αποτελούσε μια διαχρονική διεκδίκηση που πρώτη η ένωση μας είχε υποβάλει ως πάγιο αίτημα της και αισθανόμαστε δικαίωση για την αποδοχή της από τον κ. ΥΝΑΝΠ.

   Να αναφέρουμε εδώ ότι η διάταξη αυτή εξασφαλίζει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Νομική κάλυψη , που αφορά στην προκαταβολή των εξόδων στα οποία υποβάλλονται τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς υπεράσπισή τους, σε όλα τα στάδια της προδικασίας, εφόσον έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη ή φέρουν την ιδιότητα του εναγόμενου για πράξεις ή ενέργειες ή παραλείψεις τους κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων .

    Θα καλύπτουν την αμοιβή του συνηγόρου της επιλογής του στελέχους για την παράσταση αυτού ενώπιον των δικαστηρίων όλων των βαθμίδων, ενώ το ύψος των εξόδων αυτών καθορίζεται μέχρι και το τριπλάσιο του καθοριζομένου κάθε φορά ελάχιστου ορίου.

Για το Δ.Σ.

              Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *