- Uncategorized

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ Π.Δ. 11/2021

      Συνάδελφοι, σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε το Π.Δ. 11/2021 (ΦΕΚ Α’ 21/10-2-21) «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».

      Το εν λόγω Π.Δ. έρχεται να εφαρμόσει τους Νόμους 4504/2017(ΦΕΚ 184 Α/9-11-2017) και 4676/2020 (ΦΕΚ 67 Α/19-03-2020).

      Για το συγκεκριμένο Π.Δ. η Ένωση μας είχε τοποθετηθεί με την από 09-11-2020 (βλέπε εδώ) ανακοίνωση στην οποία είχαμε επισημάνει τις ανησυχίες μας στο κατά πόσο θα επιφέρει βελτιώσεις επ΄ ωφελεία του συνόλου των συναδέλφων μας σε σχέση με το προηγούμενο Π.Δ. 33/2009.

      Μετά την ψήφιση του νέου Π.Δ. η Ένωση μας δέχεται σωρεία ερωτημάτων που μεταξύ άλλων έχουν να κάνουν και με τις διαδικασίες εφαρμογής του.

      Ζητήματα όπως η υποχρεωτική δήλωση για όσους καλούνται να δηλώσουν από τους πίνακες των κενών θέσεων, οκτώ (8) Υπηρεσιών ή έξι (6) Πλωτά οι υπηρετούντες σε αυτά αντί τριών (3) όπως ίσχυε, η αλλαγή υπολογισμού των μορίων, τα οποία αντιστοιχούν στα αντικειμενικά, κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια, η δήλωση του τόπου προτίμησης, ο χρόνος παραμονής σε Υπηρεσίες τοποθέτησης ή μετάθεσης κ.τ.λ πρέπει να μελετηθούν με προσοχή από όλους, ώστε να κατανοηθούν οι διαφορές που προκύπτουν με την δημοσίευση του, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 41 από την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου Π.Δ. ξεκινά και η διαδικασία των μεταθέσεων για το έτος 2021

    Επίσης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην παρ. 8 του άρθρου 5 του νέου Π.Δ., προτείνουμε να γνωστοποιήσετε, με ατομική αναφορά σας, την οποία θα υποβάλλετε ιεραρχικά μέσω των Υπηρεσιών σας στη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία σας αφορούν.

   Τέλος, σας προτρέπουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας  απασχολεί και από την πλευρά μας, θέλουμε να γνωρίζετε, ότι ήμαστε πάντα δίπλα σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σας απασχολούν.

Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *