- Ανακοινώσεις

Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης με τον Διοικητή της 7ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

   Συνάντηση με τον Διοικητή της 7ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΑΣΣΑΚΟ Σπυρίδωνα, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης μας, με σκοπό την ενημέρωση του, για τα κυριότερα θέματα – προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό της Περιφέρειάς μας ενώ επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα.

   Συγκεκριμένα συζητήσαμε σχετικά με την επικείμενη αύξηση των οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τον Ν.4676/2020 και την ανάγκη αποκατάστασης των οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών Ν. Χανίων και Ν. Ρεθύμνου.

   Συζητήσαμε το κτιριακό πρόβλημα του Κ.Λ. Χανιών και των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας και Χώρας Σφακίων και τον προβληματισμό μας σχετικά με την κάλυψη στο σύνολό τους των αναγκών του προσωπικού και των Υπηρεσιών, καθώς και την οριστική επίλυση του προβλήματος στέγασης .

   Επίσης ενημερώσαμε για τους εντόνους προβληματισμούς των στελεχών μας, για την επικείμενη εφαρμογή του ΠΔ 11/2021 (ΦΕΚ 21Α/2021), «περί μεταθέσεων», αλλά και το πρόβλημα των αυξημένων αποσπάσεων του προσωπικού προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

   Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αντικατάσταση με νεότερα, των επιχειρησιακών μέσων των Υπηρεσιών Ν. Χανίων και Ν. Ρεθύμνου και ιδιαίτερα, των πλωτών μέσων του Λ/Σ Αγίας Γαλήνης και Λ/Σ Παλαιόχωρας, την ανάγκη ενίσχυσης με ένα πλωτό περιπολικό σκάφος και μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα του Λ/Σ Κισσάμου και την ανάγκη ανανέωσης του στόλου των περιπολικών οχημάτων των Κ.Λ. Χανίων και Λ/Σ Χώρας Σφακίων.

    Τονίσαμε την ανάγκη επανασύστασης του Λ/Σ Γεωργιούπολης λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την υποβάθμισή του σε Λιμενικό Φυλάκιο, καθώς και την αναβάθμιση του Λ/Σ ΚΙΣΑΜΟΥ σε Λιμεναρχείο, λόγω της αυξημένης επιχειρησιακής δράσης, που συντελείται τα τελευταία χρόνια, αλλά και των επικειμένων δραστηριοποιήσεων υδατοδρόμιου και νέου καταδυτικού πάρκου.

   Επιπρόσθετα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις βαθμολογικές και μισθολογικές αποκαταστάσεις προσωπικού όπως :

α)Το θέμα της αναγνώρισης του χρόνου ευδόκιμου προϋπηρεσίας των προερχομένων εκ Λ/Φ Υπαξιωματικών Λ.Σνα υπολογίζεται και να προσμετράτε στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους ως Υ/Ξ – Ανθ/στων – Α/Ξ εκ Σ.Δ.Υ.Λ.Σ. για τη λήψη βαθμολογικών προαγωγών,

β) Η Τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του Π.Δ. 81/2012 (ΦΕΚ Α’ 139),¨ Μέγιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό¨,

γ) Η αποκατάσταση της αδικίας των προερχόμενων από την κατηγορία Ο.Π.Υ. – Ε.Π.Υ. – Ε.Μ.Θ. και 

δ) Η αποκατάσταση του ποσοστού εξαγοράς της 3ετιας για τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καταταγέντες έως 31-12-1995.

    Τέλος ευχαριστήσαμε τον κύριο Διοικητή για τον χρόνο και την φιλοξενία του, ενώ από την πλευρά του δεσμεύτηκε για την προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων που του θέσαμε, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα είναι αρωγός στο έργο μας.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *