- Uncategorized

Ενημερωτική συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης στο Λ.Τ.Ν. Χανίων!

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 η Ένωσης μας στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, παρουσία του Προέδρου του κ. Βιριράκη Δημήτρη και των εκπροσώπων των Τεχνικών Υπηρεσιών με κύριο θέμα τα κτηριολογικά προβλήματα των Υπηρεσιών μας και  συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου κτιρίου του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας, από πόρους του Λιμενικού Ταμείου και το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης τέθηκε η ανάγκη αναβάθμισης του Α’ ορόφου του κτιρίου που στεγάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων στην Σούδα καθώς και η ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων στον λιμένα Σούδας.(σήμανση – διαγραμμίσεις κλπ).

Τέλος, συζητήθηκε η πορεία των έργων και η ανάγκη αυξημένου ελέγχου και αστυνόμευσης του νέου λιμένα Κολυμβαρίου, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την ενδεχόμενη ίδρυση  νέου Λιμενικού Σταθμού ή Φυλακίου με λειτουργία σε εικοσιτετράωρη βάση με την ανάλογη αριθμητική ενίσχυση με προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και η δικαιοδοσία αστυνόμευσής της ανήκει στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Χανίων το οποίο έχει επωμιστεί την αστυνόμευση πολύ μεγάλου τομέα και ιδιαίτερα του Ενετικού λιμένα Χανίων, με οργανική σύνθεση κατώτερη των απαιτήσεων. Το ζήτημα αυτό  αποτελεί ένα αίτημα το οποίο βρίσκεται ήδη στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης μας και βρίσκει αρωγούς τόσο το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων όσο και την τοπική Δημοτική αρχή Πλατανιά.

                        Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *