- Uncategorized

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Συνάντηση με τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Κεφαλογιάννη Ιωάννη

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2022 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας με τον Βουλευτή Ν. Ρεθύμνου κ. Κεφαλογιάννη Ιωάννη, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας ενώ του επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα.

Συγκεκριμένα τέθηκαν προς συζήτηση:

  • Η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των Λιμενικών αρχών Χανίων και Ρεθύμνου, και η επιβεβλημένη ανάγκη για αύξηση της ροής των προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.
  • Η αλλαγή της κατηγορίας των Υπηρεσιών Αγ.Γαληνης, Χ. Σφακίων και Παλαιόχωρας από την 4η στην 3η.
  • Η αντικατάσταση των υφιστάμενων πλωτών με νεότερα, ιδιαίτερα των Ν/Γ 519 του Λ/ Σ Αγ. Γαλήνης και του Π.Λ.Σ. 121 του Λ/Σ Παλαιόχωρας.
  • Η ανάγκη επανασύστασης του Λ/Σ Γεωργιούπολης.
  • Μέτρα μέριμνας για τα πληρώματα των Πλωτών όπως η αναγνώριση διπλών ετών, η αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης περιπολιών, η επαναφορά του ορίου ηλικίας των 45 ετών, η διάθεση διπλών πληρωμάτων, η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς (μισθολογικά, οικονομικά, ηθικά) προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Διπλωματούχους Π/Μ) που προέρχονται από την σχολή Λ/Φ , η εφαρμογή του κανονισμού εργασίας, η επέκταση δίχως γεωγραφικούς περιορισμούς, του μηνιαίου ορίου νυχτερινής αποζημίωσης, η μέριμνα παροχής ιματισμού στα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά μέσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Η ανάγκη τροποποίησης του Ν.4387/2017 (Ν. Κατρουγκαλου) και επαναφοράς αναγνωρίσεων 3ετιας, Έτη Σπουδών και Στρατιωτικής θητείας από το 20% στο 6,67%. ώστε να καταστεί εφικτή η αναγνώριση τους.
  • Η αποκατάσταση βαθμολογικών αδικιών όπως:
  • Η αναγνώριση του χρόνου ευδόκιμου προϋπηρεσίας των προερχομένων εκ Λ/Φ Υπαξιωματικών Λ.Σνα υπολογίζεται και να προσμετράται στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους ως Υ/Ξ – Ανθ/στων – Α/Ξ εκ Σ.Δ.Υ.Λ.Σ. για τη λήψη βαθμολογικών προαγωγών.
  • Η βαθμολογική Αποκατάσταση όλων όσων έχουν καταταγεί με την προϋπόθεση 5ετους υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις κ.α.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μας τόνισε από τη μεριά του ότι θα είναι αρωγός για την επίλυση των προβλημάτων που του θέσαμε και τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας επέδειξε.

Για το Δ.Σ.

              Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *