- Ανακοινώσεις

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗ Βασίλειο

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες 04-07-2020 αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσής μας, με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗ Βασίλειο.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης του κ. Διγαλάκη πάνω στα κυριότερα θέματα – προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό της Περιφέρειάς μας, και του επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Συγκεκριμένα τέθηκε προς συζήτηση, το χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με το κτιριακό του Κ.Λ. Χανιών και τον προβληματισμό μας για την εξέλιξη των εργασιών αλλά και την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου κτιρίου να καλύψει στο σύνολό του τις ανάγκες του προσωπικού και της Υπηρεσίας. Λύση που θα δοθεί μόνο με την ανέγερση νέου κτιρίου κατά την επέκταση της προβλήτας “ΑΔΡΙΑΣ” όπως έχει ανακοινωθεί από το Λ.Τ.Ν. Χανιών, καθώς και τα προβλήματα στέγασης των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας και Χώρας Σφακίων.

Συζητήσαμε για την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών Χανίων και Ρεθύμνου, δυνατότητα που μας τη δίνει η επικείμενη αύξηση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με το Ν.4676/2020 και που θα αμβλύνει τις δυσχερείς συνέπειες που μας επέβαλε ο Λιμενικός ¨Καλλικράτης¨ και έχουν φέρει στα όρια των αντοχών του, το προσωπικό της Περιφέρειάς μας.

Επίσης τέθηκε η ανάγκη υλοποίησης – εκτέλεσης της Α.Π. :2121.1-3/76062/17/25-10-2017 Διαταγής ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΕΜ1ο που αφορά τη διάθεση του ΠΑΘ 070, που θα αναβαθμίσει στο μέγιστο το επιχειρησιακό έργο της περιφέρειάς μας και που την αναγκαιότητά του την ανέδειξε η πρόσφατη επιχείρηση που έλαβε χώρα την 01-07-2020 στην Θαλάσσια περιοχή του Ελαφονησίου με το Τ/Χ σκάφος ¨APOLLON 15¨.

Τέθηκε το πρόβλημα των αποσπάσεων του προσωπικού προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πράγμα που δυσχεραίνει τόσο την Υπηρεσιακή καθημερινότητα όσο και τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών μας και η ανάγκη επανασύστασης του Λ/Σ Γεωργιούπολης και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την υποβάθμισή του σε Λιμενικό Φυλάκιο δεδομένου και του ότι δεν υπάρχει παραπάνω κόστος για την Υπηρεσία.

Τέλος, τέθηκε το θέμα της αναγνώρισης του χρόνου ευδόκιμου προϋπηρεσίας των προερχομένων εκ Λ/Φ Υπαξιωματικών Λ.Σώστε να υπολογίζεται και να προσμετράται στο συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους για τη λήψη βαθμολογικών προαγωγών.

Ο κ. Διγαλάκης μας τόνισε από τη μεριά του ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που του θέσαμε.

Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας επέδειξε.

                                                                        Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

1 thought on “Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗ Βασίλειο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *