- Uncategorized

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Επίσκεψη και ενημέρωση συναδέλφων στο Λ/Σ Χώρας Σφακίων !!!

Επίσκεψη στο Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 αντιπροσωπεία της  Ένωσης μας, κατά την διάρκεια της οποίας μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού.

Συζητήσαμε το διαχρονικό ζήτημα της ανάγκης στελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού με προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μπορεί η Υπηρεσία να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις, λόγω της θέσης και της περιοχής δικαιοδοσίας της.

Την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας και την επαναφορά της Υπηρεσίας στην 3η κατηγορία, λόγω της γεωγραφικής της  θέσης και των δυσκολιών διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στο προσωπικό ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την επαρκή στελέχωση της Υπηρεσίας.

Αντίστοιχη λύση θα πρέπει να δοθεί και για το Λ/Σ Παλαιόχωρας και για το Λ/Σ Αγίας Γαλήνης.

Επίσης αναφερθήκαμε και στο κτιριακό, μίας και στην παρούσα φάση η Υπηρεσία, στεγάζεται προσωρινά σε «iso box», το οποίο έχει παραχωρηθεί μετά από ενέργειες και δαπάνη του Δήμου Χ. Σφακίων. Ανώτερο επιλογή κρίθηκε αναγκαία, έως ότου ολοκληρωθεί το νέο Λιμενικό Κατάστημα εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χ. Σφακίων.

 Όπως έχει εξαγγελθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες (έγκριση χρηματοδότησης και διακήρυξης συμπεριλαμβανομένου και του Λ/Σ Παλαιόχωρας) και σε σύντομο, ελπίζουμε, χρονικό διάστημα, θα δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα στέγασης.

Τέλος ευχαριστούμε τον προϊστάμενο και τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού για την φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε και τους διαβεβαιώνουμε ότι με προσήλωση θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για  την επίλυση των προβλημάτων που ετέθησαν, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *