- Uncategorized

Eπίσκεψη Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης σε Π.Λ.Σ. 149, Π.Π.Λ.Σ. 414 και Π.Π.Λ.Σ. 920.

Εθιμοτυπική επίσκεψη σε Πλωτά μέσα της περιφέρειας μας, πραγματοποιήθηκε από το νεοεκλεχθέν  προεδρείο της Ένωσης μας την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΠΛΣ 149, στο ΠΠΛΣ 414 και στο ΠΠΛΣ 920, ξεκινώντας μία σειρά επισκέψεων, που θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και στις υπόλοιπες  Υπηρεσίες και Πλωτά της περιφέρειας μας.

Βρεθήκαμε με τους συναδέλφους μας, που στελεχώνουν τα πλωτά μέσα, οι οποίοι νυχθημερόν εργάζονται απαρτίζοντας την αιχμή του δόρατος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την αστυνόμευση και την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων.

Δυστυχώς η χρόνια αδυναμία κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και η έλλειψη διπλωματούχων Πλοιάρχων & Μηχανικών, στερεί την δυνατότητα κάλυψης και στελέχωσης των πλωτών μέσων με διπλό πλήρωμα, ώστε να εκλείψουν παθογένειες, όπως: οι κατ’ εξαίρεση μειωμένες συνθέσεις, η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση σε επιτροπές κ.α, με αποτέλεσμα την αυξημένη επιβάρυνση των πληρωμάτων, τα οποία βάζοντας “πλάτη” για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και σε συνδυασμό με το διαρκώς αυξανόμενο ηλικιακό μέσο όρο,  έχουν οδηγηθεί στα όρια των αντοχών τους και δικαίως αισθάνονται αδικημένοι.

Επιτέλους η πολιτεία θα πρέπει εμπράκτως να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναγνωρίσει το ιδιαίτερο έργο των στελεχών που υπηρετούν στα πλωτά μέσα, δίνοντας παράλληλα κίνητρα για την παραμονή τους σε αυτά όπως:

  • Η Αύξηση του ποσού και η έγκαιρη καταβολή  των πλεύσιμων.
  • Η πληρωμή όλων των νυχτερινών και των ωρών υπερεργασίας που πραγματοποιούνται από το προσωπικό.
  • Η επαναφορά του ορίου ηλικίας.
  • Ο προγραμματισμός και η έγκαιρη ενημέρωση των πλωτών που αποσπώνται με την δυνατότητα αντικατάστασης των πληρωμάτων από αμοιβά πληρώματα.
  • Η αναγνώριση διπλών ετών στα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά.
  • Η αποκατάσταση της άνισης αντιμετώπισης των Διπλωματούχων Πλοιάρχων – Μηχανικών προερχόμενων από την σχολή Λιμενοφυλάκων.
  • Η χορήγηση ιματισμού που εδώ και χρόνια περιμένουν.
  • Η αναγκαία αύξηση του αριθμού εισαγωγής στην σχολή Λιμενοφυλάκων και η εισαγωγή Διπλωματούχων Πλοιάρχων – Μηχανικών.

Οι  ανωτέρω προτάσεις μας,  οι οποίες έχουν αναφερθεί για πολλοστή φορά  , αποτελούν μέρος από ενέργειες που θα έδιναν κίνητρο και παράλληλα θα αναγνώριζαν εμπράκτως  την προσφορά του προσωπικού που υπηρετεί στο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον των πλωτών μέσων του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.

Ως Ένωση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση και ανάδειξη όλων των ζητημάτων που απασχολούν τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτά αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν.

 Για το Δ.Σ.

               Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *