- Uncategorized

Επισκέψεις Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης σε Λ/X Ρεθύμνου, Λ.Σ. Αγίας Γαλήνης και Ν/Γ 519.

Σε συνέχεια των συνδικαλιστικών δράσεων της Ένωσης μας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, επισκέψεις στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, στον Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης και στο Ν/Γ 519. Κατά την διάρκεια τους, μας  δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε με τους συναδέλφους , καθώς και  τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Καστρινάκη Κωνσταντίνο, τον Υπολιμενάρχη Ρεθύμνου Πλωτάρχη Λ.Σ. Παττακό Κυριάκο και τον Λιμενοσταθμάρχη Λ/Σ Αγ. Γαλήνης Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Σαραντουλάκη Αντώνη.

Στις συναντήσεις αναπτύχθηκε  εποικοδομητικός διάλογος και τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό, στα οποία  θα πρέπει να αναζητηθούν άμεσα λύσεις για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, καθώς  και την δίκαιη  αντιμετώπιση  των Υπηρεσιών της περιφέρειας μας από την πολιτεία, όπως :

  • Η αλλαγή κατηγορίας του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης (καθώς και των Λ/Σ Χώρας Σφακίων και Λ/Σ Παλαιόχωρας) στην 3η κατηγορία, όπως έχει γίνει και σε άλλες Υπηρεσίες με τα ίδια γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Αυτή η αλλαγή  θα έδινε κίνητρο και λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης τους, η οποία δημιουργείται από την παντελή έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα στελέχη, ώστε να υπηρετήσουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές και παράλληλα θα αποκαθιστούσε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα δικαιοσύνης  και ίση αντιμετώπισης προς τα στελέχη.
  • Η ενίσχυση με προσωπικό του Λ/Σ Αγίας Γαλήνης στο οποίο αντί για έντεκα άτομα υπηρετούν έξι μαζί με τον Λιμενοσταθμάρχη.
  • Η αδυναμία της πολιτείας να αναγνωρίσει και να ανταποδώσει στους υπηρετούντες στα πλωτά μέσα κίνητρα παραμονής όπως : Η αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης περιπολιών, η επαναφορά του ορίου ηλικίας, η διάθεση διπλών πληρωμάτων, η επέκταση δίχως γεωγραφικούς περιορισμούς, του μηνιαίου ορίου νυχτερινής αποζημίωσης, η αναγνώριση διπλών ετών κ.α., έχει φέρει τους υπηρετούντες  στα πλωτά μας όπως και στο Ν/Γ 519 να εκφράζουν επιθυμία μη παραμονής τους σε αυτά.
  • Η αύξηση των οργανικών θέσεων και η παράλληλη ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του έργου που επιτελεί και των Υπηρεσιακών αναγκών που έχει επιφέρει η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του Νομού.
  • Η ανάγκη ενίσχυσης με βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς καυσίμων, για τον εφοδιασμό των πλωτών της περιφέρειας  μας, προκειμένου να  αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  που δημιουργούνται με τους έως τώρα ανεφοδιασμούς .
  • Η τροποποίηση της Υ.Α. 3324.1/01/13 (ΦΕΚ Β΄1728/15-07-2013) και η έκδοση σχετικών διαταγών και η ενεργοποίηση της υποπαραγράφου Δ9 του Ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α’/14-08-15) «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας» με την άμεση έκδοση Π.Δ. σύμφωνα με το άρθρο 15 του καθορισμού του τρόπου αποζημίωσης των μετακινούμενων στελεχών μας.
  • Τέλος έντονος είναι ο προβληματισμός του προσωπικού σχετικά με το μισθολόγιο και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης του, ελπίζοντας η επικείμενη αναμόρφωση  του, να ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Τα ανωτέρω ζητήματα αποτελούν μέρος των προβλημάτων που μας τέθηκαν από τους συναδέλφους μας τους οποίους ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε.

Ως Ένωση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάδειξη και την προώθηση, προς όλες τις κατευθύνσεις, των δίκαιων αιτημάτων τους, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν και ευελπιστούμε και η πολιτεία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από την μεριά της, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ.

               Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *