- Uncategorized

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας !!!!

Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση μας στα πλαίσια των συνδικαλιστικών της δράσεων, καθημερινά καταβάλει προσπάθειες ώστε να στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν, ιδιαιτέρα όσων έχουν να κάνουν με την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της ασφάλειάς τους.

Υποχρέωση μας είναι να παρέμβουμε με την παρούσα, προκειμένου να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα που διαπιστώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, νότια της Κρήτης και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Γαύδου, με την παράνομη είσοδο Π.Ε.Π. Μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν αποβιβαστεί στα Νότια παράλια της Κρήτης πολλά περιστατικά εκ των οποίων τα πέντε (05) στην Νήσο Γαύδο, η οποία όπως φαίνεται από τη συχνότητα και τον τρόπο, πιθανών έχει επιλεγεί από τα κυκλώματα διακίνησης Π.Ε.Π., ως η εύκολη λύση παράνομης εισόδου στην χώρα.

Τα στελέχη των Υπηρεσιών μας καταβάλουν άοκνη προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν επιτυχώς και με ασφάλεια τα περιστατικά αυτά, αλλά και τις διαδικασίες μεταφοράς, παροχής πρώτων βοηθειών, φυλάξεις σε χώρους φιλοξενίας και Νοσοκομεία, φυλάξεις διακινητών, διενέργεια προανακρίσεων και πλέον και τις μεταγωγές σε Κ.Υ.Τ. στην Αθήνα. Όλα τα ανωτέρω διαρκούν πολλές ημέρες και αντιμετωπίζονται από το ήδη καταπονημένο και ελάχιστο προσωπικό (με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη), αδιαμαρτύρητα. Αυτή η κατάσταση όμως έχει και ως αποτέλεσμα, τη δυσλειτουργία των Υπηρεσιών, τόσο ως προς στην αστυνόμευση των περιοχών δικαιοδοσίας μας, όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επανειλημμένα έχουμε αναδείξει το ζήτημα της υποστελέχωσης και τον προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί με το προσωπικό, που πολλές φορές δεν επαρκεί για να καλύψει, ούτε τις βάρδιες με αποτέλεσμα να καλύπτονται από άλλες Υπηρεσίες με την διαδικασία της αυθημερόν μετακίνησης.

Παράλληλα από τις Υπηρεσίες μας διατίθενται κάθε μήνα περί τα δέκα στελέχη, για ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ταυτόχρονα διατίθενται και Π.Λ.Σ. και Π.Π.Λ.Σ., που επιχειρούν με μονά πληρώματα με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Ζητάμε :

  • Να εξεταστεί άμεσα η κατανομή των στελεχών που αποσπούνται προς ενίσχυση υπηρεσιών Ανατολικού Αιγαίου ώστε να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες της δικής μας περιφέρειας που τώρα δοκιμάζεται.
  • Την ενίσχυση των πλωτών μέσων τουλάχιστον με διπλό πλήρωμα.
  • Την στελέχωση των Υπηρεσιών μας όπως προβλέπεται από την οργανική σύνθεση τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά και στην βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού.
  • Την αλλαγή των κατηγοριών από 4η σε 3η των Λ/Σ Παλαιόχωρας – Χ. Σφακίων και Αγ. Γαλήνης που θα διευκόλυνε την ενίσχυση τους, με νέα στελέχη απόφοιτους των παραγωγικών μας σχολών.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *