- Uncategorized

Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ με το νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. ΒΙΡΙΡΑΚΗ Δημήτριο.

Πραγματοποιήθηκε χθες Δεύτερα 06-07-2020 συνάντηση του προεδρείου του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ με το νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. ΒΙΡΙΡΑΚΗ Δημήτριο.
Στη συνάντηση ήταν παρούσες και η προϊσταμένη υπηρεσιών Λ.Τ.Ν. Χανίων κ. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ Στυλιανή, η προϊσταμένη τεχνικών Υπηρεσιών κ. ΣΚΟΥΜΠΑΚΗ Αρτεμισία και η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Όλγα. Αρχικά εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στο νέο πρόεδρο για την ανάληψη των καθηκόντων του και δηλώσαμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Στη συζήτηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν από μέρους μας το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με κυριότερο αυτό των κτιριακών εγκαταστάσεων των λιμενικών καταστημάτων που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Νομού.
Ειδικότερα αναφερθήκαμε στην εξέλιξη των εργασιών στο κτίριο που θα εγκατασταθούν οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Κ.Λ. Χανίων αλλά και την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου κτιρίου να καλύψει στο σύνολο του τις ανάγκες του προσωπικού και της Υπηρεσίας. Τονίσαμε την ανάγκη
εύρεσης πόρων για τον εξοπλισμό (συστήματα θέρμανσης- ψύξης, επίπλωσης γραφείων, ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.τ.λ.), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης των χώρων.
Επιπρόσθετα αναφέραμε ότι οι χώροι δεν επαρκούν για τη μεταφορά του αρχειακού υλικού που διαχειρίζονται οι τομείς της Υπηρεσίας και ότι επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας χώρου παραπλεύρως και ανατολικά του κτιρίου που στεγάζεται η Υπηρεσία, ο οποίος ούτος ή άλλως είναι
χαρακτηρισμένος στο «master plan» του λιμένα ως χώρος χρήσης του Λιμεναρχείου, για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Συζητήθηκε η ανάγκη μια μόνιμης και καθαρής λύσης και το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου κτιρίου εντός του λιμένα ή αν υπάρχει δυνατότητα στην επέκταση της προβλήτας “ΑΔΡΙΑΣ” όπως έχει ανακοινωθεί.
Ο πρόεδρος μας δήλωσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί λύση στα ανωτέρω αναφερθέντα προβλήματα. Επίσης συμφωνήθηκε η από κοινού έναρξη αλληλογραφίας προκειμένου ενημερωθούν αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. για τις μελέτες που απαιτούνται. Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για το πρόβλημα στέγασης του Λ/Σ Παλαιόχωρας και το ενδεχόμενο μεταστέγασης της Υπηρεσίας στη θέση Τηγάνι. Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα θα μεταβεί στη Παλαιόχωρα για να δει ιδίοις όμμασι το κτίριο που προτείνουμε στο λιμένα Παλαιόχωρας, αλλά και ότι θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κανδάνου Σελίνου, για να μεταφέρει το πρόβλημα και να δει τις λύσεις που μπορεί να προταθούν από τη Δημοτική Αρχή.
Επίσης μας γνώρισε ότι θα ενεργήσει ομοίως για την εξεύρεση λύσης σχετικά και με τη στέγαση του Λ/Σ Χώρας Σφακίων.
Τελειώνοντας αναφερθήκαμε σε προβλήματα και ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στις χερσαίες λιμενικές ζώνες των λιμένων του Νομού (διαγραμμίσεις ΚΟΚ, ΑΜΕΑ, τεχνικά προβλήματα κ.λ.π.) και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες.
Η άμεση και θετική ανταπόκριση από μέρους του προέδρου του Λ.Τ.Ν. Χανίων κ. ΒΙΡΙΡΑΚΗ Δημητρίου αλλά και των παρόντων στελεχών του Λ.Τ.Ν. Χανίων μας γεμίζει κουράγιο και αισιοδοξία, ως προς την επίλυση των προβλημάτων. Τονίζουμε δε ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις προκειμένου επιτέλους να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές με τη μεταστέγαση διαδικασίες, οι οποίες ταλανίζουν επί πολλά έτη τα στελέχη των Υπηρεσιών μας.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *