- Ανακοινώσεις

Κοινή ανακοίνωση Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης και Ε.Π.Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης.

Με αφορμή την από 16-05-2021 ανακοίνωση ίδρυσης σωματείου με επωνυμία ¨ Ένωση Λιμενικών Κρήτης¨, υπενθυμίζουμε τις από 13-11-2020 και 15-11-2020 ανακοινώσεις των Ενώσεων μας και ενημερώνουμε τα μέλη μας, αλλά και τα στελέχη που υπηρετούν στην Κρήτη ότι:

   Οι Ενώσεις μας, από την ίδρυση τους, λειτουργούν απρόσκοπτα, χωρίς μεσολαβήσεις, με σκοπό την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος των συναδέλφων,  την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την συνεργασία, τη συσπείρωση, την ευγενή άμιλλα, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την προάσπιση του δικαίου.

   Εξαρχής τονίσαμε ότι δεν ήταν αναγκαία η ίδρυση μία νέας ένωσης, καθώς  το μόνο που θα επιτύχει με την απροκάλυπτη απόπειρα πλάνης ως προς την ταυτότητα και τον ρόλο της, είναι να προκαλέσει διχασμό και να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των στελεχών.

   Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή μονάχα προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις, αυτών που την σύστησαν, μπορεί να ικανοποιήσει και σε καμία περίπτωση δεν ¨εκπροσωπεί¨ τους συναδέλφους.

    Οι Ενώσεις μας, έχουν αποδείξει στην πράξη και όχι με ευχολόγια την δυναμική τους υπόσταση, στηρίζοντας από την πλευρά τους το συνάδελφο, αλλά και την μετάβαση του Λιμενικού Σώματος σε μια σύγχρονη Ακτοφυλακή, εδώ και 20 χρόνια με απτά αποτελέσματα, όπως εκτός των άλλων την ψήφιση και εφαρμογή πλήθους ευνοϊκών για το προσωπικό διατάξεων, σε δύσκολες περιόδους ενώ με τους αγώνες τους, αυτή την στιγμή εκπροσωπούν τους συναδέλφους μας ( με την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. που αριθμεί πάνω από 6.000 στελέχη) στα υπηρεσιακά συμβούλια, για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν.

       Οι Ενώσεις μας προσηλωμένες στους στόχους και στις θέσεις τους που βασίζονται στην δημοκρατία, την ισονομία και την προάσπιση του δικαίου θα στραφούν προς το μέλλον συνεχίζοντας δυναμικά δίπλα στον συνάδελφο, δεν μπορούν να υποκύψουν σε όσους επιθυμούν να εξασθενίσουν ή να ακυρώσουν αυτό το θεσμό , ενωμένοι και όχι διασπασμένοι.-

                                 Για το Δ.Σ.                                                                                               Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας                     Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

  Κατσικανδαράκης Βασίλειος     Κωνσταντινίδης Βασίλειος        Σφακιανάκης Γεώργιος      Σαραντίδης Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *