- Uncategorized

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικης Κρητης: Συνάντηση με τον Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ.κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη καθώς και με τον Αρχηγό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιο!

Συνάντηση με τον Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ.κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη καθώς και με τον Αρχηγό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιο πραγματοποίησε την 06 Απριλίου 2023 αντιπροσωπία της Ένωσης μας όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε στα ιδιαίτερα προβλήματα – ζητήματα που απασχολούν την Ένωση μας, για τους Νόμους Χανίων και Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης επιδόθηκαν σχετικά υπομνήματα και τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό όπως μεταξύ άλλων:

  • Η ανάγκη αποκατάστασης  των κενών οργανικών θέσεων του Κ.Λ.  Χανίων, των Λ/Σ Παλαιόχωρας, Χώρας Σφακίων και Αγίας Γαλήνης καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστόλων του Κ.Λ. Χανίων.
  • Η αύξηση των οργανικών θέσεων για το Λ/Χ Ρεθύμνου και του Α’ Λ/Τ Χανίων καθώς και της ΑΕΝ Κρήτης ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές υπηρεσιακές τους ανάγκες.
  • Η ανάγκη λήψης άμεσων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση και την έμπρακτη αναγνώριση υπέρ των πληρωμάτων των πλωτών μας μέσων τα οποία διαθέτουν μονά πληρώματα και επιχειρούν για έρευνα, διάσωση, αστυνόμευση κλπ. των θαλασσίων περιοχών δικαιοδοσίας μας, αλλά και στα πλαίσια ενίσχυσης των Υπηρεσιών του Αν. Αιγαίου.
  • Η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των νέων Λιμενικών καταστημάτων για τον Λ/Σ Χώρας Σφακίων και Παλαιόχωρας όπου παρατηρείται καθυστέρηση παρά την εξεύρεση χρηματοδότησης, καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Κ.Λ. Χανίων.
  • Η φημολογούμενη διάθεση νέου πλωτού ασθενοφόρου στον Λ/Σ Χώρας Σφακίων το οποίο προϋποθέτει την άμεση αποκατάστασης της σύνθεσης του καθώς και διάθεση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού, αλλά και παράλληλη αύξηση της οργανικής δύναμης, μίας και η υπάρχουσα σύνθεση οριακά επαρκή για τη λειτουργία του Λ/Σ.
  • Η αλλαγή κατηγορίας από την 4η στην 3η για τους Λ/Σ Χώρας Σφακίων, Παλαιόχωρας και Αγίας Γαλήνης οι οποίες βρίσκονται στο όριο της υποστελέχωσης, εξαιτίας του μηδενικού ενδιαφέροντος στελεχών να υπηρετήσουν εκεί, λόγω της γεωγραφικής θέσης και τις δυσκολίες διαβίωσης.
  • Η αναβάθμιση του Λ/Σ Κισάμου σε Λιμεναρχείο, αλλά και η ενίσχυση του με ένα σκάφος αλλά και μια δίκυκλη μηχανή που θα συνέβαλαν τα μέγιστα στον αποτελεσματικότερο έλεγχο και αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητας του.
  • Η ανάγκη αντικατάστασης του υπερήλικου σκάφους ΠΛΣ 121/Λ/Σ Παλαιόχωρας με νεότερο και ταχύτερο σκάφος, ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της Υπηρεσίας.
  • Η ανάγκη αντικατάστασης του Υπηρεσιακού Οχήματος ΑΛΣ 3265/Λ/Σ Χ. Σφακίων  λόγω παλαιότητας και χρόνιων προβλημάτων.
  • Η ανάγκη επανασύστασης σε Λ/Σ του Λ/Φ Γεωργιούπολης.  
  • Η επαναφορά στο 6,67% του ποσοστού αναγνωρίσεων (Στρατού, 3ετία, Σπουδών).
  • Η διαχείριση των αποσπάσεων όπου από την μία πλευρά εξυπηρετεί ανάγκες του προσωπικού και της Υπηρεσίας, αλλά παράλληλα εγκλωβίζει μεγάλο αριθμό στελεχών σε μία άτυπη διαρκή ομηρία.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν από κοινού με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, συναντήσεις με τους κ.κ. ΥΝΑΝΠ και Α/ Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο Ενώσεων, θέτοντας κοινές διεκδικήσεις και τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των περιφερειών μας και προγραμματίσαμε μελλοντική συνάντηση για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων των δύο Ενώσεων.

Συγκεκριμένα τέθηκαν από κοινού:

  • Η ανάγκη Αποκατάστασης όλων των Οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών μας.
  • Η αναβάθμισης των Υπηρεσιών μας με ανανέωσης των Πλωτών και χερσαίων μέσων.
  • Η λήψη Μέτρων μέριμνας προς τα στελέχη που υπηρετούν στα Πλωτά μέσα ώστε να δοθούν κίνητρα παραμονής σε αυτά.
  •  Η εξεύρεση άμεσης λύσης ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται τα στελέχη μας που αποσπάται προς ενίσχυση στο Ανατολικό Αιγαίο και της υποτιμητικής αντιμετώπισης που έχει να κάνει με την μη παροχή “κρεβατιού” στα πλοία όπου μετακινούνται καθώς καλούνται να ταξιδεύουν για δύο ημέρες άυπνοι μέχρι να φτάσουν εξαντλημένοι στον προορισμό τους όπου θα κληθούν να αναλάβουν άμεσα υπηρεσία, με την τροποποίηση της Υ.Α. 3324.1/01/13 (ΦΕΚ Β1728/15-07-2013) και την έκδοση σχετικών διαταγών που θα προβλέπουν την εξασφάλιση της παροχής «κρεβατιού» στα πλοία, αλλά και την κάλυψη των εξόδων ημιδιαμονής των στελεχών στον Πειραιά, ανεξαρτήτως του βαθμού που φέρουν.
  • Η ενεργοποίηση της υποπαραγράφου Δ9 του Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α΄/14-08-2015 «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας» με έκδοση Π.Δ. όπου θα προσαρμόζει τα οδοιπορικά έξοδα των στελεχών μας όπως στο υπόλοιπο Δημόσιο τομέα.

Τέλος στα πλαίσια της συνάντησης με τον κ.κ. Αρχηγό του επιδώσαμε τον θυρεό της Ένωσης μας και του ευχηθήκαμε καλή συνέχεια στο έργο του.

Ο κ.κ Υπουργός και ο κ.κ. Αρχηγός επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τοποθετήθηκαν επί όλων των ανωτέρω αιτημάτων και δεσμεύτηκαν ότι θα τα επεξεργαστούν με τα αρμόδια τμήματα του ΥΝΑΝΠ, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *