- Ανακοινώσεις

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Ερώτημα για την εξαίρεση των Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την παροχή υλικής συνδρομής από τις Περιφέρειες

Σύμφωνα με την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4662/2020 άρθρο 54 παρ. 5 (ΦΕΚ Α 27/07-02-2020) δύναται οι Περιφέρειες να επιχορηγούν τις Υπηρεσίες Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους, για την κάλυψη έκτακτων ή και επειγουσών αναγκών αυτών, προς διασφάλιση των πολιτών και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ανωτέρω επιχορήγηση αφορά ιδίως επείγουσες συντηρήσεις κτιρίων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, προμήθεια υλικών, αναλώσιμων κ.λ.π.

Από την ανωτέρω νομοθετική διάταξη απουσιάζει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ένωσή μας προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα ώστε να αποκατασταθεί η άνιση μεταχείριση και να συμπεριληφθεί και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ανωτέρω ευεργετική νομοθετική διάταξη η οποία θα διευκολύνει σημαντικά στην άμεση επίλυση λειτουργικών προβλημάτων όλων των Υπηρεσιών μας Πανελλαδικά μέσω των Περιφερειών.

                                                         Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Αναπλ. Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                            ΜΠΛΑΖΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *