- Ανακοινώσεις

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε Π.Λ.Σ. 149 και Π.Π.Λ.Σ. 414

Εθιμοτυπικές επισκέψεις και ενημέρωση των συναδέλφων για τις εξελίξεις που μας αφορούν αλλά και για τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από την ένωση μας και θα υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης μας την 28 και 29 Σεπτεμβρίου2020 στο Π.Λ.Σ. 149 και στο Π.Π.Λ.Σ. 414 αντίστοιχα, κατά την διάρκεια των οποίων είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους συναδέλφους και να συζητήσουμε τα θέματα που τους απασχολούν. 

Εκφράστηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης των πλωτών μέσων, τα οποία είναι επανδρωμένα με μονό πλήρωμα γεγονός που θέτει, μετά την όποια περιπολία, το πλήρωμα σε διαρκή επιφυλακή, προκειμένου, εάν απαιτηθεί, να επιχειρήσει σε περιστατικά Έρευνας και Διάσωσης, Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, Μέτρων Αστυνόμευσης και Τάξης, μεταφορές ασθενών, Έλεγχου Αλιείας, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος κ.α. που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή ευθύνης του Κ.Λ. Χανίων, παράλληλα και με τα καθήκοντα που αφορούν στην διακλαδική συνεργασία με το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μείζων θέμα αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με την διάθεση διπλού πληρώματος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και της εφαρμογής του κανονισμού ωραρίου για τους συναδέλφους.

Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα της παροχής κινήτρων στα στελέχη των πλωτών μέσων καθώς υπάρχει η αίσθηση, ότι η πολιτεία δεν αναγνωρίζει εμπράκτως την προσφορά τους, με συνέπεια την μειωμένη επιθυμία παραμονής τους σε αυτά και λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, ήτοι το 45ο έτος της ηλικίας τους, όριο το οποίο αρκετοί ΔΠΓ΄-ΔΜΓ΄ είτε το πλησιάζουν είτε το έχουν ήδη υπερβεί με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συγκεκριμένα τέθηκαν προς συζήτηση οι προτάσεις μας για την αναγνώριση διπλών ετών, την αύξηση των πλεύσιμων, την μέριμνα παροχής ιματισμού για τα πληρώματα των σκαφών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και την επανεξέταση της βαθμολογικής εξέλιξης των προερχόμενων από την Σχολή Λιμενοφυλάκων ΔΠΓ΄-ΔΜΓ΄.

Τέλος θεωρήθηκε επιβεβλημένη η ανάγκη διάθεσης ενός νέου σκάφους, που όχι μόνο θα αναβαθμίσει το επιχειρησιακό έργο της περιφέρειάς μας, αλλά  θα αποκαταστήσει και το κενό που άφησε με την  απόσυρση του το ΑΒΕΚΙΝ 015 το 2014, ένα κενό που ως και σήμερα επιβαρύνει τα υπάρχοντα πλωτά και πληρώματα τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους για την φιλοξενία και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε και από την πλευρά μας, τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους για την επίλυση των προβλημάτων.

                                     Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *