- Ανακοινώσεις

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Εθιμοτυπική επίσκεψη και ενημέρωση συναδέλφων στο Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων

Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης μας πραγματοποίησε σήμερα 15-10-2020, εθιμοτυπική επίσκεψη και ενημέρωση των συναδέλφων στο Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων, κατά την διάρκεια της οποίας μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους συναδέλφους και να συζητήσουμε θέματα που τους απασχολούν.

    Κατά τη συζήτηση ξεχώρισαν τα κάτωθι προβλήματα για τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις:

    Το μεγαλύτερο προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι η υποστελέχωση της Υπηρεσίας. Κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση αποκατάσταση της οργανικής σύνθεσης, σύμφωνα με το ΠΔ 78/2014. Με την υπάρχουσα δύναμη υπάρχει δυσχέρεια εκτέλεσης των καθηκόντων από το προσωπικό, αίσθημα ανασφάλειας, δυσκολία αποτελεσματικής αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας και γενικά προβληματική λειτουργία της Υπηρεσίας με αποτέλεσμα την εξουθένωση του προσωπικού, το οποίο εκτός των άλλων, αντιμετωπίζει την αδυναμία λήψης των προβλεπόμενων αδειών και ημερών ανάπαυσης του. Προσωρινές λύσεις κάλυψης των κενών, με αυθημερόν μετακινήσεις στελεχών από το Κ.Λ. Χανίων, δεν βοηθούν στην ορθολογική λειτουργία της Υπηρεσίας.

   Μείζων θέμα αποτελεί και το πρόβλημα στέγασης της Υπηρεσίας. Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται αυτή τη στιγμή ο Λιμενικός Σταθμός Χώρας Σφακίων είναι μισθωμένο από ιδιώτη, η σύμβαση με τον οποίο λήγει τον Φεβρουάριο 2021 ενώ με εξώδικη αναφορά του, έχει ήδη ενημερώσει ότι δεν έχει σκοπό να την ανανεώσει καθώς όπως αναφέρει θα ιδιοκατοικήσει στο κτίριο. Παρ΄όλες τις έως και τώρα ενέργειες των Υπηρεσιών του Κ.Λ. Χανίων και του Λιμενικού Σταθμού, δεν έχει καταστεί δυνατή η εύρεση κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του.

    Τέλος συζητήθηκε το ζήτημα της αντικατάστασης του περιπολικού οχήματος τύπου NISSAN TERRANO, με νεότερο όχημα, το οποίο λόγω παλαιότητας παρουσιάζει συχνά μηχανικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι εύκολο να καλυφτεί η αποκατάσταση τους, λόγω του μεγάλου κόστους.

    Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο και τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων για την φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε.

    Η Ένωση μας αφουγκραζόμενη τα προβλήματα που ετέθησαν, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

                                  Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *