- Uncategorized

Έκφραση συγχαρητηρίων !!!

Η Ένωση μας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήρια της, σε όλα τα στελέχη που έλαβαν μέρος στην μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 483 ΠΕΠ που έλαβε χώρα στην Παλαιόχωρα Χανίων και συγκεκριμένα στα στελέχη, του Λ/Σ Παλαιόχωρας, του ΠΛΣ 121, του Κ.Λ. Χανίων, του Λ/Χ Ρεθύμνου, του Κ.Λ. Ηρακλείου, του Λ/Χ Αγ. Νικολάου, της ΑΕΝ Κρήτης, της ΔΑΠΘΑΣ, της EUROPOL αλλά και όλων όσων συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης ΠΕΠ, στη θαλάσσια περιοχή του Νοτιοδυτικού Κρητικού, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποτελεί πρωταρχικό στόχο της αποστολής του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία δεν θα μπορούσε να έρθει σε πέρας, εάν το προσωπικό δεν υπερέβαλε εαυτόν, με συνεχόμενες ώρες υπερεργασίας κάτω από αντίξοες συνθήκες, με το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό του, να υπερισχύουν της κούρασης καθώς και στα ελλιπή μέτρα Διοικητικής Μέριμνας, ώστε να φέρουν σε πέρας και με ασφάλεια τη διαχείριση τόσων ανθρώπινων ψυχών.

Σε αυτό το σημείο είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε εκ νέου, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών της Νοτιοδυτικής Κρήτης (Λ/Σ Παλαιόχωρας – Λ/Σ Χ  Σφακίων – Λ/Σ Αγ. Γαλήνης) και Πλωτών μέσων (ΠΛΣ 121 και Ν/Γ 519) και της αναγνώρισης από την πολιτεία ότι η αποστολή τους καθώς και η γεωγραφική τους θέση, επιβάλλει την στελέχωση τους σύμφωνα με την προβλεπόμενη οργανική τους σύνθεση καθώς και την διάθεση διπλού πληρώματος σε όλα τα πλωτά μέσα, ώστε να μπορούν τα στελέχη μας να εκτελούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τον προβλεπόμενο κανονισμό εργασίας και να σταματήσει επιτέλους η εργασιακή ομηρία που υφίστανται σήμερα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *