- Uncategorized

Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης: Επιβεβλημένη η άμεση αποκατάσταση της οργανικής σύνθεσης του Λ.Σ. Χώρας Σφακίων !!!

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη της Ένωσης μας, στα πλαίσια της συνδικαλιστικής μας δράσης, στο Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων, είμαστε  αναγκασμένοι να επανέλθουμε και να θίξουμε εκ νέου και για πολλοστή φορά το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης της ανωτέρω  Υπηρεσίας.

Κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση αποκατάσταση της οργανικής της σύνθεσης σύμφωνα με το οργανόγραμμα του οργανισμού μας, με την οποία θα πρέπει να υπηρετούν δέκα στελέχη, καθώς στον εν λόγω Λιμενικό Σταθμό υπηρετούν ένας Ανθυπασπιστής (εκ Λ/Φ) εκτελών χρέη Λιμενοσταθμάρχη και τέσσερις Υπαξιωματικοί (εκ Λ/Φ), από τους οποίους δύο με αποσπάσεις, οι οποίες λήγουν την 17 Δεκεμβρίου 2022.

Ως εκ τούτου υπάρχει αντικειμενική δυσχέρεια εκτέλεσης των καθηκόντων από το προσωπικό, αίσθημα ανασφάλειας, δυσκολία αποτελεσματικής αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας και γενικά προβληματική λειτουργία της Υπηρεσίας καθώς και περαιτέρω αδυναμία λήψης των προβλεπόμενων αδειών και ημερών ανάπαυσης τους.

Προσωρινές λύσεις κάλυψης των κενών, με αυθημερόν μετακινήσεις στελεχών από το Κ.Λ. Χανίων, άνευ οδοιπορικών εξόδων, δεν βοηθάει στην ορθολογική λειτουργία της Υπηρεσίας. Θα πρέπει άμεσα η ηγεσία του σώματος, να καλύψει τα κενά αυτά τόσο ποσοτικά, αλλά και ορθολογικά ως προς τους βαθμούς, που προβλέπονται στο προαναφερόμενο οργανόγραμμα.

Ως ένωση εκφράζουμε την πεποίθηση ότι θα εισακουστούμε επιτέλους και θα ικανοποιηθεί το αίτημα μας, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων, αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των στελεχών που υπηρετούν σε αυτόν.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ Βασίλειος                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *